Spinn off …

Tänk vilka spinn off-effekter genforskningen kan ha! Uppsnappat ur twitterflödet, med länk till Metro:

DNA-teknik fogar samman texterna: Smart matematik från DNA-analyser ska göra det lättare att samarbeta.

Jag minns mitt första, korta sommarjobb: att fotostatkopiera proteinsekvenser ur vetenskapliga artiklar, åt min pappa, som satt och jämförde dem för hand för att leta intressanta samband mellan olika proteiners sekvenser. Han gav upp, datorerna blev bättre, programmerare kastade sig över frågorna och några år senare kunde datorer göra jämförelser på sekunder, som hade tagit honom dagar att utföra. Och nu används algoritmerna bakom dessa dataprogram för att göra det enklare för mig om jag behöver samarbeta med andra när jag skriver om forskning! First National Bank of Decatur County Routing Number Nordic River heter företaget, som gjort det hela!

av Henrik Brändén

Bokmärke för permalänk.

Både trackbacks och kommentarer stängda