Böcker utan förlag?

Detta inlägg är flyttat till min nya blogg för mer politiska tankar. Här är inlägget!

av Henrik Brändén

Bokmärke för permalänk.

Både trackbacks och kommentarer stängda

6 Kommentarer

 1. Micke
  Skrivet december 15, 2010 klockan 5:58 e m | Permalink

  Redaktera? Konstigaste ord jag sett. Redaktörer REDIGERAR. De ”redakterar” definitivt inte :-)

 2. Skrivet december 15, 2010 klockan 10:55 e m | Permalink

  Du kunde möjligen låta ett etablerat förlag ta hand om din text med förbehållet att du själv har rätt att distribuera elektroniskt. Så går det ju till med vetenskapliga artiklar i praktiken, trots att man i teorin överlåter copyright på förlaget. Men, har du hört talas om någon vetenskaplig tidskrift som stämt någon för otillbörlig spridning?

 3. Skrivet december 17, 2010 klockan 1:03 f m | Permalink

  Om du hittar en lösning, hör av dig. Eller än bättre – skriv en bok om det! Den kommer nog bli köpt av många av oss som har samma funderingar… :)

 4. Henrik
  Skrivet december 17, 2010 klockan 10:43 f m | Permalink

  Micke – du har naturligtvis rätt!

  Åsa – nej, min vän! Här hoppas jag att en svärm av tänkare till slut ska kunna hitta på något som vi inte behöver betala en massa pengar till något förlag för att läsa!

  Thomas – Vad jag hört är förlagen inte intresserade av att lämna ifrån sig elektronisk utgivningsrätt, och en förstagångsförfattare som äntligen lyckats få ett förlag att vilja publicera ens alster är sällan i en sådan förhandlingssits, att han/hon kan diktera villkoren. Och vad jag förstår kring all uppståndelse runt Pirat Bay-rättegång är innebörden att upphovsrättsägande företag valt ut just Sverige som den plats där man ska börja systematiskt försvara sina rättigheter i domstol. Dessutom tycker jag man ska följa de avtal man skriver under.

 5. Arne
  Skrivet januari 4, 2011 klockan 2:22 e m | Permalink

  Det var Francis Bacon som utvecklade engelska språket och frimurarnas domener. Men den stora frågan, var de också F. Bacon. som under synonym-en skrev Shakespeares alla värk!

  SAINT GERMAIN mannen som inte var av denna världen lär ha uppnåt en ålder på ca: 400år! Det har skrivits många många spaltmeter om denna historiska person. Och många läkar finns att tillgå på IT- nätet

  Den stora frågan är var F. Bacon och S. Germain en och samma person?

 6. Heidi
  Skrivet mars 13, 2011 klockan 9:56 e m | Permalink

  Gå in på http://www.sollentunaforfattarna.se underrubrik ”att ge ut en bok” Där får du många tips.
  Det finns lika många sätt att ge ut en bok som det finns förlag, och lika många sätt att skriva kontrakt. Tänk på att ett förlag ger dig royalty och att de kan marknadsföra din bok på en massa sätt, vilket är guld värt.
  De flesta väljer fortfarande att läsa vanliga pappersböcker, och så lär det förbli ett bra tag.