Gener, patent och integritet …

Hos Erik på Biology and Politics hittade jag denna teckning! Lyckligtvis har grodans arvsmassa redan bestämts i ett offentligt finansierat forskningsprojekt, som lade ut sekvensen på nätet innan någon han ta patent på dess olika delar. Däremot hävdar företag startade av Craig Venter patenträtt för tusentals bitar av människans arvsmassa. Så kanske det inte blir grodor, som blir störda i framtiden …

av Henrik Brändén

Bokmärke för permalänk.

Både trackbacks och kommentarer stängda

En Kommentar

  1. Arne
    Publicerad juni 22, 2011 kl 9:15 f m | Permalänk

    Den Grekiske filosofen Aristotilis lär ha yttrat: Kunskapens frukter äro juva medan kunskapens rötter äro bittra! – Grodorna ger ringar på vattnet medan de tar sina simtag. Och grodans bakben beskriver då samtidigt det kassiska (?) omega tecknet. Att Forskare och företag tillåt ta patent på mänskliga gener är för framtiden en stor GRODA. Det ger inte några ringar på vattnet för framtidens fria vetenskapsvärld.–

    Ett klassiskt citat: Alla vägar bär till Rom! Detta kan tolkas som de klassiska romerska ringarna och oendlighetscymbolen(?)den liggande 8.an.