Några foton på Magdalena Andersson

Jag har känt Magdalena Andersson sedan den dag vid höstterminsstarten 1983 då Magda kom fram till ett informationsbord för SSU på Katedralskolan i Uppsala som jag satt bakom, och sade att hon skulle gå med i SSU. När hon i skrivande stund är på väg att bli ny partiledare i S har jag blivit kontaktad från olika håll kring om jag har några foton på henne från ungdomstiden. Från mitt privata fotoalbum har jag därför digitaliserat nedanstående bilder. De får alla användas fritt givet att fotograf anges. Magda har accepterat att fotona sprids.

Klicka på bilderna för att ladda ner dem i full upplösning.


Magdalena pratar på torgmöte för ett Ungdomens Hus i Uppsala. Stora torget, vårterminen 1984, gissningsvis april eller maj. Fotograf: Mikael Wallerstedt.


Samling inför första maj 1988. Jag, Kerstin Kokk och Magda. Vaksala torg, Uppsala. Fotograf: Jon Petter Gustafsson.


Under mötet första maj 1988, Slottsbacken i Uppsala. I översta raden med sittande ungdomar finns långt till höger i bild Magda mellan mig och Kerstin Kokk. Fotograf: Jon Petter Gustafsson.


På kalas i mitt och mina föräldrars kök i januari 1989. Invid katten Kitty och bredvid Magnus Blomgren, på den tiden drivande i Kommunistisk Ungdom i Uppsala, en kort tid innan han blir förbundsordförande. Fotograf: Henrik Brändén.


Magda och tre andra vänner undersöker på samma kalas hur man ska få den elektriska konservöppnare att fungera, som jag fått i present av Magnus G Graner, på den tiden ledande i MUF i Uppsala. Fotograf: Henrik Brändén.