Ikväll var jag inbjuden att prata på medicin- och vetenskapsjournalsiternas förenings årsmöte om mina erfarenheter av och lärdomar från att skriva om corona på sociala media. Jag berättade hur det växt fram och hur jag gjort. Och drog slutstaserna att

  • det finns stor efterfrågan på information som går på djupet och verkligen förklarar, även om det blir långt, ringlande och inte leder fram till ett slutligt svar.
  • man kan engagera intresserad allmänhet, forskare och andra sakkunniga i ett givande och civiliserat samtal på sociala media, även i frågor där debattklimatet blivit väldigt polariserat och känslomättat, och
  • det behövs folk som kan medicin och vetenskap för att rapporteringen ska bli rimlig.

Den som är intresserad hittar powerpoint till pratet här. 210323 Med o vet jour för – mitt covidskrivande.