Nu har min roman Oksana och Andrej inte bara kommit ut, den har också haft boksläpp i Uppsala. På vårens varmaste dag dök ett trettiotal gamla och nya vänner och intresserade upp på Kulturpunkten i Gottsunda centrum, för att lyssna när dramatikern och författaren America Vera-Zalava frågade ut mig om boken, och det fortsatte med ett samtal med publiken om allt från mina skrivrutiner till vad jag trodde om kriget och språkfrågan i Ukraina.

Sergej Tanja Brändén fotograferade under eventet. Vill någon återpublicera något av fotona, nämn upphovspersonen. (Klicka på bilden för att få högupplöst vesion.)


Kulturpunktens Mattias Rosendahl var kvällens confrancier och allt i allo-fixare, och presenterar här America Vera-Zalava.


America frågar ut min förläggare Henrik Celander.


Jag och America pratar om boken.


Jag läser några snuttar ur Oksana och Andrej


Och slutligen boksignering.