Nu har Immunförsvaret och viruset. Att förstå coronapandemin fått en entusiastisk recension i Kemisk tidskrift.Av Evelyne Hamacher-Barth vid institutionen för biokemi och biofysik vid Stockholms universitet.

… författaren lyckas att engegara läsaren med sitt bildrika språk.

Med en underhållande och samtidigt pedagogisk stil leder författaren läsaren genom immunsystemets fascinerande biologi och förklarar även varför en infektion kan ställa till med stor skada i olika vävnader och organ.

… och mina lässtunder i soffan var präglade av många aha-upplevelser. Boken beskriver immunsystemet och dess komplicerade försvarsmekanismer på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt, och förmedlar en bra förståelse för såväl medicinska som epidemiologiska aspekter av den rådande pandemien. En viktig bok, som skapar grunden för väl avvägda beslut hos varje enskild individ, en mer kvalificerad förståelse för myndigheternas rekommendationer och samtidigt en stark immunitet mot all desinformation kring coronaviruset som kretsar runt på nätet. Jag hoppas att boken får en bred läsekrets.

Hela recensionen finns här: Immunförsvaret_Kemsik tidskrift_2021_1