Så har jag haft ett releaseevent för Oksana och Andrej i Gamla Stan i Stockholm. Ett femtiotal nya och gamla vänner och andra intresserade hade kommit till Mäster Olofsgården och fick först höra min vän Åsa Olsson, som var confrancier, intervjua min förläggare Henrik Celander. Sedan vidtog ett boksamtal mellan den något erfarnare författaren Torbjörn Elensky och mig om mina litterära förebilder, vad jag norpat från vilka andra författare, vad som var självupplevt ochmycket annat. Det övergick i en diskussion mellan oss, östeuropaexperten Inga Näslund och publiken om vad i boken som är aktuellt även idag, och vilka framtidsutsikterna är för Ukraina. Efter en dryg timmes pratande vidtog boksignering, snittar och cider.

Sergej Tanja Brändén fotograferade under eventet. Vill någon återpublicera något av fotona, nämn upphovspersonen. (Klicka på bilden för att få högupplöst vesion.)


Åsa Olsson har gett ordet till min förläggare Henrik Celander …


… som gratulerar mig med ett stort fång nejlikor.


Jag och Torbjörn diskuterar. Uppenbarligen nästan lika mycket med händerna som med munnen.


Sedan får vi förstärkning av Inga Näslund.


Varefter jag blir fullt upptagen med att signera böcker tills hela lådan vi tagit med är slut. Och en stackars gäst blir utan.